Nederland heeft als een van de weinige landen in de wereld een pensioenregeling. In Nederland hoef je je niet druk te maken over je oude dag. Wij hebben voor iedereen een vangnet, zodat je niet tot je dood door hoeft te werken. Daarnaast hoeven je kinderen of je andere familieleden niet voor je te zorgen. Dat laatste gebeurd in veel andere landen. Als je in die landen geen familie hebt, heb je eigenlijk gewoon pech en zal je moeten blijven werken. Gelukkig heeft Nederland meerdere pensioenen. Wil je weten wat de pensioenen zijn? Lees dan snel verder!

Wachtgeld

Een van de pensioenen is de wachtgeldregeling. De wachtgeldregeling wordt ook wel Appa genoemd. Dit type pensioen is speciaal voor ambtenaren en is niet gebonden aan een leeftijd. Na het aftreden van een bijvoorbeeld een bestuurslid is het moeilijk voor deze mensen om weer direct aan de slag te kunnen bij een nieuwe baan. Vaak krijgen zij niet nogmaals dezelfde of een soortgelijke functie. Deze mensen moeten natuurlijk eerst worden omgeschoold. Tijdens deze periode kan de oud-ambtenaar een beroep doen op het wachtgeld. Wil je meer weten over het wachtgeld? Transitium Groep legt het je graag uit.

Pensioen

De meeste Nederlanders krijgen later te maken met het normale pensioen. Eigenlijk heeft iedereen die in loondienst is al te maken met het normale pensioen. Een werkgever houdt namelijk een deel van het loon in voor het pensioen. Hierdoor betaalt je eigen werkgever dus eigenlijk jouw pensioen. Een extra reden om je baas goed te vriend te houden.