Geld moet rollen is een spreuk die veel mensen vertellen. Waar de een de zuur verdiende centen liever op de eigen rekening houd, geeft de ander het direct weer uit aan andere spullen. Sommigen houden aan het einde van de maand niet enorm veel meer over, maar wat moet je doen met je poen als je niet meer weet waar je het aan uit kunt geven? De financieel adviseur in Amsterdam geeft je nu advies. 

> Wil je zelf financieel advies hebben van een specialist? Kijk dan even op www.vijzelman.nl en vraag een gesprek aan.

Investeren

De meeste mensen blijven maar strooien met hun geld. Ze geven het uit aan kleding en aan andere spullen. Maar zeg nou even eerlijk tegen jezelf, heb je deze spullen echt nodig? De meeste mensen hebben namelijk helemaal niets aan die ene extra trui. Deze spullen zijn na een aantal jaar helemaal niets meer waard. Je kunt je geld beter uitgeven aan spullen die later meer geld waard worden. Zo kun je bijvoorbeeld je geld beter in vastgoed stoppen of investeren in andere dingen die meer waard worden. Zo kun je bijvoorbeeld ook een designer tas kopen. Deze tassen worden ieder jaar immers een stuk duurder.

Herinneringen

Een ander goed idee wat je met je poen kunt doen is om het te gebruiken om herinneringen te maken. Stel het kopen van nieuwe kleding  uit en ga wat leuks doen met vrienden. Boek bijvoorbeeld een vakantie of reserveer een restaurant. Hierdoor geef je het geld natuurlijk uit en je krijgt er in de rede niets voor terug, maar de herinneringen zullen blijven bestaan.