Vooroordelen over secretaresses kennen we allemaal wel. Ze zijn lui, dom, blond en denken alleen maar aan hun volgende manicure. Deze seksistische stereotypering is echter volledig onterecht. Een baan als secretaresse is zeer verantwoordelijk, en lang niet iedereen is geschikt voor dit werk. Je moet vaak heel veel dingen tegelijkertijd doen en dit kan veel stress met zich meebrengen. Je houdt agenda’s bij, maakt afspraken, ontvangt bezoek, stelt brieven op, organiseert zakenreizen en nog veel meer. En ondertussen ben jij ook nog de vraagbaak voor heel veel mensen binnen het bedrijf. En al die mensen moeten met een glimlach te woord gestaan worden. Dit vergt veel geduld, organisatietalent en een groot probleemoplossend vermogen. Een groot gedeelte van je tijd ben je immers bezig met het oplossen van problemen en iedereen tevreden houden.

 

Geef zelf richting aan je carrière

Uit het bovenstaande weet je inmiddels dat een baan als secretaresse serieuze verantwoordelijkheden met zich mee brengt. Ook is niet iedereen geschikt. Je moet beschikken over voldoende talent en de juiste eigenschappen. Maar als je denkt dat je voldoet aan deze omschrijving is een opleiding secretaresse misschien wel wat voor jou. Tijdens de opleiding doe je heel veel kennis en praktische vaardigheden op waardoor je een goed basisniveau krijgt. Om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten kun je jouw kennis nog verder uitbouwen door aanvullende cursussen te volgen.

 

Een flexibele baan

Een baan als secretaresse is in tegenstelling tot veel andere functies heel flexibel. Het is goed mogelijk om parttime te werken, maar ook een fulltime dienstverband is mogelijk. Het grote voordeel van deze flexibiliteit is dat het jou de mogelijkheid biedt om je baan te combineren met je privéleven. Als je jonge kinderen hebt wil je immers zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je kinderen, zonder je baan te hoeven opgeven.