Schulden, de een zit er tot over hun oren in, terwijl de ander nog nooit een incasso achter zich aan heeft gehad. Als je een schuld hebt moet je die natuurlijk zo snel mogelijk afbetalen. Sommige mensen hebben er eigenlijk helemaal geen zin in om deze schuld af te betalen. Deze mensen krijgen eerst te maken met verschillende aanmaningen en incassobureaus. Als zij nog steeds niet hebben betaald, kan er een deurwaarder Den Haag op worden gezet. Deze deurwaarder van Korenhof Deurwaarders kan dan beslag leggen op goederen.

Beslag leggen

Een deurwaarder kan dus eenvoudig beslag leggen op jouw spullen. De deurwaarder wordt door de schuldeiser ingeschakeld om spullen in beslag te nemen dat de waarde heeft van de schuld. Goederen kunnen spullen zijn, maar het kan ook het loon zijn, de uitkering of het tegoed op uw bankrekening. Natuurlijk mag de deurwaarder geen beslag leggen op de spullen die je echt nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld het bed, de kleding en het eten en drinken.

Wanneer?

Een deurwaarder kan natuurlijk niet zomaar bij je binnenkomen vallen en random spullen mee nemen. De deurwaarder moet daar eerst een dwangbevel voor hebben. Een dwangbevel is een laatste waarschuwing. Betaal je de schuld binnen twee dagen? Dan is er niets aan de hand. Heb je de schuld dan nog steeds niet betaald? Dan pas mag de deurwaarder via de rechter bij je langskomen. De meeste deurwaarders zijn erg schappelijk en gaan samen met je op zoek naar een oplossing voor de problemen.