Niemand wordt blij van belasting. Belasting is een van de vervelendste dingen die er zijn. Toch is het enorm belangrijk voor alle mensen. Er wordt namelijk van alles betaald met het belastinggeld. Zo is die nieuwe weg bij jou in de buurt of de plaatselijke basisschool betaalt vanuit de belastingpot. Wil je weten hoe je de belastingaangifte het beste kunt doen? Deze belastingadvies Kampen genaamd Kok Fiscale Dienstverlening geeft je graag een aantal handige tips.

Tip 1: Groen beleggen

De eerste tip voor de belastingaangifte is om groen te gaan beleggen. Als je groen gaat beleggen kom je namelijk in aanmerking voor een flink belastingvoordeel. Je mag per persoon maximaal zestigduizend euro groen beleggen, zonder dat je daar belasting over hoeft te betalen. Daarnaast krijg je ook nog eens 0,7% procent heffingskorting over het totale duurzame kapitaal. Dat is leuk voor je eigen portemonnee en voor het milieu. 

Tip 2: Schulden aflossen

De tweede tip is om je schulden voor het einde van het jaar af te lossen. Zo kun je bijvoorbeeld voor het einde van het jaar je eigen creditcard schuld aflossen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar door het aflossen verdien je meer. Als je schulden namelijk minder dan 3200 euro zijn, kun je ze niet opvoeren in box 3. Je vermindert het saldo op je bankrekening en daarom hoef je minder belasting te betalen.

Tip 3: Schenken

De derde en laatste tip is om je geld belastingvrij te schenken. Je mag namelijk belastingvrij bedrag aan een kind schenken van 5677 euro. Aan een kleinkind is dat 2274 euro. Je mag zelfs tot een ton schenken als je kind een huis gaat kopen. Daardoor heeft je kind weer voordeel bij de erfbelasting.