Het is voor niemand fijn om schulden te hebben. Niet voor de schuldenaar en ook niet voor de schuldeiser. De schulden kunnen enorm hoog worden. De reden tot de schulden is bij iedereen anders. Zo kun je onder andere je baan zijn kwijtgeraakt of je kan arbeidsongeschikt zijn geraakt. Het kan ook zijn dat je partner bij je weg is gegaan of dat je gewoon niet met je geld om kunt gaan. Als je schulden hebt, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk afbetalen. Dat lukt je gelukkig erg snel en eenvoudig met de onderstaande tips!

Tip 1: Schuldsanering

De eerste tip om van je schulden af te komen is om Schuldsanering Nederland in te schakelen. Door de schuldsanering wordt je geholpen om je schulden zo snel mogelijk weg te werken. 

Tip 2: Bewindvoering

De tweede tip om van je schulden af te komen is via bewindvoering. Om uiteindelijk bij een bewindvoering te komen, moet je het erg bont hebben gemaakt. Je kan namelijk alleen bij een bewindvoerder komen als je via de kantonrechter wordt verplicht. Bij bewindvoering neemt iemand alle financiën en administratie van jou over. Hierdoor heb je zelf dus helemaal geen controle meer over je geld. 

Tip 3: Deurwaarder

De derde en laatste tip om van je schulden af te komen is via een deurwaarder. Een deurwaarder wordt door de schuldeiser ingeschakeld om de schuld af te kunnen betalen. Er worden spullen van waarde in beslag genomen. Deze spullen worden verkocht en met dat geld wordt de schuld afbetaald. Deze spullen kunnen bijvoorbeeld een auto, een televisie of een magnetron zijn. Nadat deze spullen zijn geïnd, ben je van je schuld af en kun je weer rustig ademhalen.