Een brommer is een populair vervoermiddel onder jongeren. Vaak wordt de brommer gekocht ter vervangen van de fiets om zo op een gemotoriseerde manier naar school te gaan. In tegenstelling tot het rijden op een fiets komt er bij het rijden op een brommer een aantal regels bij kijken waar niet iedereen bij voorbaat aan denkt wanneer zij een brommer aanschaffen. In dit artikel zetten wij de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje. Veel leesplezier!

De helmplicht

Hoewel ook fietsers soms een helm dragen is deze niet verplicht wanneer je met de fiets op pad gaat. Voor brommers geldt dat wel. Ga daarom nooit zonder op stap, dit bespaard je niet alleen een flinke bekeuring maar de helm beschermt ook je hoofd in het geval dat je met hoge snelheid een ongeluk mocht krijgen.

Verzekering

Ook is het in Nederland verplicht om je te verzekeren wanneer je met de brommer de weg op gaat. Een brommer verzekeren doe je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn verschillende verzekeraars waarbij je een brommerverzekering kan afsluiten. Ga hiervoor eerst naar een vergelijker welke meerdere aanbieders voor jou naast elkaar legt en nadat je je keuze hebt gemaakt sluit je de verzekering af op de site van de aanbieder van jouw keuze. Wanneer je deze hebt kun ook jij met een gerust hart met je brommer de weg op.

Rijbewijs

Ook is het nodig om een speciaal rijbewijs te halen voordat je met je brommer mag rijden. In het geval dat je al in het bezit bent van je autorijbewijs dan volstaat dit ook.