Een Certified Management Accountant (CMA) heeft aanzienlijke expertise op het gebied van financiële boekhouding en strategisch management. De CMA-certificering heeft niet alleen betrekking op een basisvaardigheid op het gebied van financiële boekhouding, maar omvat ook een diepgaande focus op managementvaardigheden die helpen bij het nemen van strategische zakelijke beslissingen op basis van financiële gegevens.Waarom een ​​Certified Management Accountant worden?

De CMA-certificering toont een beheersing van de kritische boekhoudkundige en financiële managementvaardigheden. Ze zijn gekwalificeerd om op meerdere gebieden in een organisatie te werken; niet alleen binnen de financiële wereld. Carrières voor CMA’s zijn zeer gevarieerd. Dit doordat dit groeiende beroep het gebruik van gespecialiseerde boekhoudkundige expertise vraagt om te helpen bij besluitvorming en planning van het management. Een goede Certified Management Accountant beschikt over de juiste kennis binnen de volgende expertises: Financiële planning, Analyse kennis, Financiële controle, Beslissingsondersteuning, Professionele ethiek. 

Hiernaast garandeert een CMA-kwalificatie dat professionals kunnen werken in strategische rollen binnen vele corporate finance-teams. CMA-houders verdienen over het algemeen een hoger jaarsalaris en genieten van andere voordelen, zoals:

  • Geloofwaardigheid:  Net als andere certificeringen in de boekhouding, toont de CMA-kwalificatie competentie aan. Het wordt erkend in verschillende landen, waaronder de VS, waardoor het een wereldwijd toepasbare referentie is.
  • Loopbaanontwikkeling:  Een CMA-certificering maakt sollicitanten veelzijdiger en dus aantrekkelijker voor werkgevers. Werkgevers geven vaak de voorkeur aan kandidaten met leiderschaps- en administratieve vaardigheden voor functies op hogere niveaus. Het beroep als CMA vereist strategisch denken bij de besluitvorming, wat essentieel is binenn managementposities.
  • Werkzekerheid:  Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en geautomatiseerde systemen die bepaalde soorten menselijke arbeid inhalen, moeten professionals zich onderscheiden met andere vaardigheden. CMA’ers kunnen, naast dat ze erg goed zijn met cijfers, ook strategisch en kritisch denken. Iets dat je een computer niet snel zult zien doen. 

Naast een job als CMA ook geïnteresseerd in onze lean opleiding? Bekijk dan eens onze website door te klikken op één van de links.