goud

Nederland is een welvarend land. Dat komt door de Nederlandse handelsgeest en de open houding die wij hebben ten opzichte van andere landen, nieuwe kennis en nieuwe mogelijkheden. Het is dan ook niet gek dat er veel particulieren en bedrijven zijn die hun verdiende of gespaarde geld willen investeren. Er zijn dan ook talloze vermogensbeheerders, banken, vastgoedbedrijven en andere investeringsopties om uit te kiezen. Maar zijn die ‘traditionele’ manieren van investeren nog even zo relevant als ze waren? We zien namelijk dat een groot deel van het geld dat de laatste jaren door ondernemers en particulieren geïnvesteerd wordt, naar een – wat minder voor de hand liggende – sector gaan. Er lijkt een nieuwe trend waarneembaar: gouden munten kopen.

goud

Sinds de opkomst van het internet in de jaren ‘90 is de wereld ingrijpend veranderd. Dat merken we aan ons gedrag, aan de manier hoe we onze kinderen opvoeden, maar vooral aan de manier waarop we naar de wereld kijken. En deze enorme verandering heeft op alle vlakken van de wereldwijde handel een verfrissend effect. Veel zaken die wij twintig jaar geleden nog als vanzelfsprekend beschouwden, behoren inmiddels tot de verleden tijd. Eén van de sectoren waarin ‘de nieuwe tijd’ haar ruimte begint in te nemen, is de financiële sector. Naast veel automatisering is de wereld veel kleiner geworden, waardoor het internationale verkeer nu in seconden plaatsvindt ten opzichte van uren of zelfs dagen in het verleden. Er zijn, mede door bovenstaande factoren, banken omgevallen en hele staten daardoor failliet gegaan.

In 2020 kijken we anders naar de bankensector. De risico’s overstemmen vandaag de dag wat we terugkrijgen voor ons geld op de bank hebben: de rente. Nog nooit zijn de spaarrentes zo laag geweest als nu. En nog nooit is het vertrouwen in het bankwezen zo laag geweest. De mens groeit verder, evolueert. Investeerders kijken naar nieuwe manieren om iets met hun geld te doen. Groeiende trends bevestigen dat; meer en meer ondernemers en particulieren kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in gouden munten.

Waarom gouden munten kopen?

We begrijpen wat ervoor gezorgd heeft dat men op zoek is gegaan naar een andere manier van investeren. Maar waarom nou precies gouden munten? Dat heeft meerdere redenen.

De eerste reden is u waarschijnlijk al bekend: de waarde van goud heeft niets te maken met de gang van zaken op het economische wereldtoneel. Sinds in de jaren ‘70 van de vorige eeuw het edelmetaal goud werd losgekoppeld van de dollar, leven de verschillende koersen hun eigen leven. Gezien goud al sinds de eerste menselijke culturen veel toepassingen heeft, en het niet op enorme schaal gewonnen kan worden, zorgt deze schaarste – gecombineerd met de wetenschap dat er altijd vraag is – voor een steevaste stijging in de goudprijs. En deze stijging lijkt jaar in jaar uit door te zetten. Misschien niet zo explosief als de stijging van aandelenkoersen, maar ook aanzienlijk minder risicovol. Men wil in 2020 zekerheid en rust. En dat brengt ons op de tweede reden waarom veel mensen gouden munten kopen: je kunt er vrij zeker van zijn dat je, als je dit jaar gouden munten koopt, ze over een aantal jaar weer met winst zal kunnen verkopen. En in de tussentijd heb je er geen omkijken naar.

Gold never gets old

En juist die laatste reden, het feit dat investeren in goud en gouden munten je veel kan opleveren terwijl het je geen tijd kost, lijkt veel aantrekkingskracht te hebben op ondernemers. Zij willen namelijk hun tijd steken in wat echt belangrijk voor ze is: zorgen dat hun onderneming goed presteert.

Gouden munten zijn er in alle soorten en maten: als verzamelmunten in kleine bedragen maar met hoge verzamelwaarde, zoals bijvoorbeeld 2 euro munten, maar ook als ‘investerings’-munten: dat zijn munten met een hoog gewicht (soms zelfs een kilo). Deze kilo munten kunnen na aankoop worden opgeslagen, en weer verkocht worden als de tijd daar rijp voor is (en de goudprijs aanzienlijk gestegen is). Investeringsmunten zijn daarom te vergelijken met goudbaren, maar ze zijn makkelijker verhandelbaar. Er blijft een enorme vraag naar gouden munten, zowel door verzamelaars als goudhandelaren. Je kunt er dus zeker van zijn dat er vraag blijft naar jouw aankoop. ‘Gold never gets old’, is een gevleugelde uitspraak in de wereld van de goudhandel.

Kortom: we leven in een nieuwe tijd, met nieuwe mogelijkheden en kansen. Als u op zoek bent naar een slimme investering, raden wij gouden munten kopen dan ook ten zeerste aan. Meer weten? Kijk dan even op de website van www.contant-inkoop-goud.nl