Het is voor veel mensen wel nodig om gebruik te maken van de registers van de RDW bij de aankoop van een auto. Via RDW kentekencheckgratis.nl kun je makkelijk toegang krijgen tot dit register. Kentekencheckgratis.nl is namelijk een van de RDW-erkende website waar je informatie kan vinden over een voertuig en waar je de auto APK kan keuren.

Een RDW kentekencheck hoef niet perse gedaan te worden door een “speciaal” persoon, een ieder die in Nederland woont kan gebruik maken van het kentekencheck. Vooral wanneer je een tweedehandse auto op het oog hebt, is het verstandig om de RDW registers te raadplegen. De gegevens die je hierin vindt zijn namelijk de algemene informatie over een voertuig. Op deze manier heb je dan de zekerheid dat je een goede aankoop doet.

Dankzij de RDW kun je tot de dag van vandaag gebruik maken van de kentekencheck. Zij houden namelijk alle registers bij en beschikken over allerlei voertuiggegevens. Uit de RDW voertuiggegevens kun je ten eerste de algemene gegevens van het voertuig halen, zoals het merk, het model, het type en de kleur. Ten tweede kun je informatie halen over de milieuprestaties van het voertuig, deze informatie is handig omdat brandstof niet gratis is en milieuprestaties hebben ook invloed op de hoogte van motorrijtuigenbelasting. Als laatst kun je met de RDW check achterhalen als het voertuig op de openbare weg mag rijden, je kan de tellerstanden controleren, als de auto goed onderhouden is, als de auto niet gestolen is etc… Dit alles kan je krijgen door een kentekencheck te laten doen.