Ben je op zoek naar een product om in te beleggen, of wil je een investering plaatsen waarbij je zeker weet dat de waarde over 10 jaar hoger is dan jouw aankoopwaarde? Dan ben je een van de vele mensen die op zoek zijn naar de manier om een leuk spaarcentje op te zetten. Investeren in diamanten kan dan een bijzonder verstandige zet zijn. Jaarlijks zijn er meer mensen die investeren in deze diamanten. Dat is verstandig. Hieronder vind je vier sterke redenen om te investeren in diamanten.

Stijgende prijzen

Leg je de prijs van een gemiddelde diamant naast de prijs van eenzelfde diamant in de jaren ’50, dan zie je dat de koers van de diamanten alleen maar gestegen is. Dat maakt het een interessant product. De constant stijgende prijs heeft te maken met de stijging van de vraag, waar het aanbod achterblijft. De industrie, de mensen in India en de mensen in China en Brazilië zorgen voor een steeds grotere vraag. Synthetische diamanten zouden het antwoord op het probleem zijn, maar deze hebben een marktaandeel dat nauwelijks serieus genomen kan worden. Daarnaast willen de mensen in China, India en Brazilië geen onechte diamanten hebben, die in een fabriek vervaardigd zijn. En daar is natuurlijk wat voor te zeggen.

Een mobiele investering

Investeer je jouw geld in een huis en worden de omstandigheden rond het huis slechter waardoor de waarde van het vastgoed daalt, dan kun je niet het huis verplaatsen. Grote investeringen zijn vaak immobiel, of kostbaar om te verplaatsen wanneer dit nodig is. Bij diamanten gaat dat verhaal natuurlijk niet op. Ze zijn juist gemakkelijk te verplaatsen, mee te nemen en op te bergen. Zo kun je jouw investering altijd dichtbij je houden, zodat je altijd een wakend oog over jouw kapitaal kunt houden.

De industrie kan niet zonder

Er zijn investeringen die risicovol zijn omdat de vraag weg kan vallen. Maar de industrie kan niet zonder de diamanten en meer dan 80% van de diamanten zijn wereldwijd gebruikt in industriële toepassingen. Dat betekent dat de vraag blijft bestaan zolang er industrie is. Aangezien we niet zonder de industrie kunnen, zal de vraag naar diamanten dus blijven bestaan en dat zorgt ervoor dat er een sterke reden is om te geloven dat de prijs hoog blijft.

Ethisch verantwoord

Er zijn investeringen die niet goed zijn voor de wereld. Binnen de maatschappij waarin duurzaam en betrokken belangrijker dan ooit is, passen diamanten beter in dit plaatje. De diamanten van Baunat zijn ethisch verantwoord en met een diamantmarkt waarin bloeddiamanten nauwelijks nog verkocht kunnen worden, stijgt de waarde van de eerlijke diamanten alleen maar verder. Ook omdat de mensen geen bloed aan hun diamanten willen hebben, letterlijk noch figuurlijk.

Investeren in diamanten

Diamanten zijn een sterke investering en met de uiteenlopende bedragen die geïnvesteerd kunnen worden, is het een kleine drempel naar een eerste investering. Met de stijgende waarde en aanhoudende vraag weet je daarnaast zo goed als zeker dat dit een sterke keuze is!