De titel zegt het al, vergelijken is simpel. Ook mobiele abonnementen vergelijken is heel eenvoudig. Toch doen nog veel te weinig mensen dit. Wanneer iemand een reclame ziet op televisie van een goedkope belbundel of wanneer er een post voorbij komt van een influencer op Facebook of Instagram die reclame maakt voor unlimited data, is iemand snel geneigd om daarop in te gaan. Helaas is dit niet altijd de goedkoopste optie. Het kan vaak veel voordeliger en het is daarnaast maar een paar minuten werk om mobiele abonnementen met elkaar te vergelijken.

Soorten abonnementen

Naast dat je bij een abonnement kunt kiezen uit verschillende bundels, is het ook goed om te weten dat er verschillende soorten abonnementen bestaan. We leggen het even kort maar duidelijk aan je uit. 

Sim only abonnementen   

Zo is er als eerste een sim only abonnement. Dit is een abonnement zonder toestel. Je kunt dit abonnement dus afsluiten op een nieuw toestel wat je zelf hebt gekocht of op een toestel wat al in je bezit was. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een refurbished toestel. Dit is een soort ‘tweedehands’ toestel die door een opknapbeurt weer zo goed als nieuw is. Je hebt dus eigenlijk een bijna nieuw toestel voor een veel leukere prijs. Bij het abonnement betaal je dus uitsluitend voor het aantal belminuten, het aantal sms’jes en voor de grootte van je internetbundel. 

Abonnement inclusief toestel

Daarnaast heb je ook een abonnement inclusief toestel. De maandelijkse kosten van dit abonnement liggen hoger. Dit komt doordat je niet alleen betaalt voor de bundels, maar je betaalt ook kosten voor het toestel. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan ‘aflossing’ zodat wanneer je abonnement afloopt je toestel volledig is afbetaald.

Vergelijkingssite 

Ga dus eerst na of je wilt gaan voor een abonnement exclusief toestel (sim only) of een abonnement inclusief toestel. Wanneer je hierin een keuze hebt gemaakt, is de volgende stap om verschillende abonnementen met elkaar te gaan vergelijken. De website gaat voor jou op zoek naar eenzelfde abonnement bij verschillende providers. Wanneer jij jouw wensen in hebt gevuld, gaat de vergelijkingssite voor jou aan het werk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een abonnement met onbeperkt internet vergelijken bij verschillende providers. Wanneer de vergelijkingssite jouw gewenste abonnement bij de verschillende providers heeft gevonden, wordt de lijst getoond op je scherm. Zo kun jij in een oogopslag zien welk abonnement het goedkoopste is waardoor je makkelijker een keuze kunt maken tussen de verschillende providers.