Beginnen aan je eerste koophuis? Voor beginners kan dit best nog zoeken zijn. Welke stappen moet je bijvoorbeeld allemaal doorlopen? En is het nodig om een notaris in te schakelen?

Notaris

Zoek naar de goedkoopste notaris. Dit kan je veel tijd en geld besparen. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites waar je dus notarissen kunt vergelijken. Niet elke notaris is namelijk gespecialiseerd in het koop proces van een huis. Op die websites is vaak een goede klantenservice aanwezig. Zij kunnen je helpen met alle vragen die je hebt en kunnen jou begeleiden in het keuze proces, doordat het verzamel websites zijn is de klantenservice dus onafhankelijk en dit kan erg prettig zijn.

Aankoopmakelaar

Heel veel mensen vinden het niet nodig om een aankoopmakelaar te nemen, maar het brengt veel voordelen met zich mee als je dit wel doet. Een aankoopmakelaar kent de huizenmarkt van binnen en van buiten en kan je dus vertellen wanneer het verstandig is om ervoor te zorgen dat de koopprijs naar beneden gaat. Het verschilt heel erg per makelaar hoeveel je voor zijn of haar services moet betalen. Oriënteer daarom eerst naar meerdere makelaars, omdat je zo de verschillen goed kunt vergelijken.

Hypotheek

Een hypotheek afsluiten kan best een ding zijn. Het kost veel geld en je wilt er daarom zeker van zijn dat je een passende hypotheek hebt. Bezoek daarom ook meerdere banken en vraag daar naar de opties en wat de kosten per maand zullen zijn. Hier is het ook verstandig om je dus eerst goed te oriënteren en om voor- en nadelen af te wegen.