Ben jij beginner en wil je binnenkort je eerste huis kopen? Dit kan vaak nog best een zoektocht zijn. Welke stappen zijn bijvoorbeeld cruciaal? En waar kan je de beste hypotheekadviseur vinden?

Aankoopmakelaar

Veel mensen zullen je vertellen dat zij geen aankoopmakelaar hebben genomen. Maar als starter is het vaak heel handig om dit wel te doen. Dit kost wel geld, maar het brengt veel voordelen met zich mee die meer wegen dan het bedrag dat je uiteindelijk voor een aankoopmakelaar betaalt. Een voordeel is bijvoorbeeld dat een aankoopmakelaar veel verstand heeft van de huizenmarkt op dit moment. Per makelaar verschilt het heel erg hoeveel hij of zij voor de diensten vraag. Zoek daarom eerst online naar verschillende aankoopmakelaars en vergelijk die met elkaar. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je voor jou gevoel de beste aankoopmakelaar hebt.

Hypotheek

Iets wat ook niet makkelijk is, is een hypotheek afsluiten. Een hypotheek is een grote maandelijkse kosten post en daarom wil je er zeker van zijn dat je uiteindelijk de beste hypotheek hebt. Er zijn veel vergelijkingswebsites die jou hierbij kunnen ondersteunen. Die kunnen bijvoorbeeld jouw uiteindelijke hypotheek berekenen. Ook hier is het verstandig om verschillende hypotheken te vergelijken, om zo uiteindelijk de beste keuze te kunnen maken. Op die vergelijkingswebsites is vaak een goede klantenservice aanwezig. Zij kunnen jou ondersteunen tijdens het gehele proces en jou helpen met eventuele vragen. Durf vragen te stellen. Je kunt namelijk beter te veel vragen stellen, want dat resulteert vaak in de juiste keuze.

Notaris

Zorg ervoor dat je niet te veel betaalt voor een notaris. Online zijn er vergelijkingswebsites te vinden die jou een mooi overzicht kunnen bieden van het aanbod en de beste keuze voor jou eruit kunnen filteren.