geld

Ben jij een student en wil je er financieel goed voorstaan? Wees blij. Je bent jong. Dit is hét moment om financiële educatie te ondergaan en te leren hoe je een rijk leven krijgt. Natuurlijk is geld niet alles. Maar goede financiën geven je later de vrijheid om te doen wat je wilt. Als student denk je er wellicht niet aan, maar naast al dat studeren moet je ook aandacht hebben voor deze financiële tips!

Dit zijn 4 onmisbare financiële tips voor studenten. 

Financiële Tips voor Studenten 1. Richt je educatie op geld verdienen

Op school leer je een vak. Je leert niet hoe je meer geld kan verdienen. Zeker, als expert in één vakgebied kan je veel geld verdienen. Maar dat is pas na 10 of 20 jaar. Terwijl je nu jong bent. Jouw grootste voordeel als student is dat je enorm veel tijd hebt. 

De beste financiële tip voor studenten is om je NU te richten op financiële educatie. 

Leer hoe je meer geld kan verdienen zonder hard te werken. Leer begrijpen hoe passief inkomen werkt. En leer ook begrijpen hoe je een eigen bedrijf kan opzetten. Begin klein. Begin met een side hustle. Dit geeft enorm veel skills en ervaring. Hierdoor ga je leren denken als een ondernemer. En dat is een van de beste financiële tips die je als student kan krijgen. 

Financiële Tips voor Studenten 2. Leer geld voor je laten werken

Veel geld verdienen lukt alleen als je jezelf uit de vergelijking haalt. De beste financiële tip voor studenten is om te leren hoe je geld voor JOU laat werken. Jij moet eten. Slapen. Sporten. Je kan niet 24/7 werken. Maar geld wel. Geld kan 24/7 voor jou werken. Jij slaapt, het geld verdient meer geld. 

Hoe dan? 

Antwoord: rendement. De beste financiële tip voor studenten is om NU te beginnen met geld investeren tegen rendement. Met slechts 200 euro maandelijkse inleg ben je op je 60ste miljonair. Dan heb je 1,1 miljoen om wel te verstaan. Reken maar uit. 

Wil je geld voor je laten werken en financieel vrij worden? Lees hier alles over financieel onafhankelijk worden!

Financiële Tips voor Studenten 3. Beperk studieschulden 

De derde financiële tip voor studenten is om studieschulden te beperken. Allereest heb je de studentenlening. Goedkoop lenen en later terugbetalen. Voelt als gratis geld, maar dat is het niet. Je gaat een verplichting aan. En dat betekent dat je vroeg of laat veel geld moet aflossen. Dit beperkt je financiele ruimte, waardoor je bijvoorbeeld niet kan beleggen. Of erger: je moet keihard werken zonder enig vermogen te kunnen sparen. 

Het aangaan van leningen is een NO GO. Ook als student. Tegenwoordig kan je super snel een kleine minilening aanvragen. De rente is nog steeds erg laag. Veel mensen die dit doen. Maar dat is niet de juiste weg. Leen geen geld. Zorg dat je geld uitleent aan anderen. Laat geld voor jou werken!

Financiële Tips voor Studenten 4. Denk lange termijn

De laatste financiële tip voor studenten is om altijd lange termijn te denken. Je overschat wat je kan bereiken binnen één jaar. Maar je onderschat zeer ernstig wat je kan bereiken in tien jaar. En wat te denken van 30 jaar? Dit is ook hoe financieel vrij worden werkt. Je laat vermogen enorm lang staan. Je creëert rendement-op-rendement. Wordt ook wel compound interest genoemd. 

Wat begint als een klein sneeuwvlokje rolt langzaam uit tot een gigantische sneeuwbal. 

Daarom: denk lange termijn. Begin nu met investeren zodat je later schatrijk wordt. Dit geldt voor alles. Investeer in je eigen kennis. Doe dit 10 jaar lang en op je 30ste verdien je eenvoudig 75.000 tot 100.000 euro per jaar. 

Ook met beleggen. Wie op haar 20ste begint met iedere maand 200 euro beleggen, zal op haar 60ste een vermogen van boven de miljoen hebben. Wie op haar 40ste begint moet iedere maand duizenden euro’s investeren om hetzelfde te bereiken. Wat een verschil!

Vragen of opmerkingen over deze financiële tips voor studenten? Laat het ons weten!