Steeds meer mensen hebben weleens een periode waarin ze wat krap bij kas zitten. En zo kan het maar zo gebeuren dat je niet genoeg geld hebt om je maand mee door te komen. Een voorbeeld van zo’n situatie is bijvoorbeeld wanneer de koelkast stuk gaat en je een groot bedrag moet uitgeven aan een nieuwe. Maar je kunt ook onverwachts een rekening ontvangen, bijvoorbeeld van een verzekering of een andere instelling. Of stel dat je je telefoon kwijt raakt of deze laat vallen – dan moet je natuurlijk meteen een nieuwe kopen. In zulke situaties kan het handig zijn om wat extra geld te lenen in een maand. Maar dat geld moet je dan wel snel hebben, en dat is waar gewone leningen vaak tekort schieten. Meestal duurt het erg lang voordat een lening helemaal rond is. Je moet eerst met de bank overleggen over de voorwaarden van de lening. Je moet tot een overeenkomst komen wat betreft het geleende bedrag, de terugbetaaltermijn, en natuurlijk de rente. Daarna moet de bank je aanvraag goedkeuren. Tijdens dit proces wordt onder andere gekeken naar de BKR (Bureau Krediet Registratie), waar gegevens over je huidige leningen en je eerdere betaalgedrag opgeslagen zijn. En wanneer je aanvraag eindelijk goedgekeurd is, duurt het ook nog wel even voordat je geld op de bankrekening staat. Gelukkig bestaat er een alternatief voor het lange wachten op een normale lening: de minilening.

Minileningen

Een minilening is een lening van een relatief laag bedrag wat je snel op je rekening krijgt. Zo kun je dus al vrij snel je nieuwe aankoop doen of die onverwachte rekening betalen. Een minilening kun je vaak al krijgen vanaf 50 of 100 euro. Maar dit bedrag kan oplopen tot wel 1000 of 2500 euro, en zelfs nog meer. Doordat je het geld zo snel op je rekening krijgt, en omdat het bedrag meestal laag is, moet je de lening wel relatief snel weer terugbetalen. Dit is dus een aspect waarmee je rekening moet houden: weet je wel zeker dat je over een maand het geleende en uitgegeven geld weer bij elkaar gesprokkeld hebt? Stel bijvoorbeeld: je wilt graag 200 euro lenen. De aanbieder van de minilening vindt dat goed, maar je moet het geld over 15 dagen terugbetaald hebben. Dan moet je wel zeker weten of deze deadline haalbaar is, voordat je de lening ook daadwerkelijk aanvraagt. Gelukkig is dat in de meeste gevallen geen probleem, omdat je de volgende maand je nieuwe salaris alweer binnen hebt. Minileningen zijn dus echt voor acute geldproblemen, en kun je niet gebruiken op langere termijn.

 

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Als je wél graag een klein bedrag wilt lenen voor een langere termijn, dan moet je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Met deze vormen van leningen hoef je het geleende bedrag niet binnen een zeer korte periode terug te betalen en je kunt dus langer met de lening doen. Bij een doorlopend krediet kun je zelfs, als je dat wilt en nodig hebt, geld bij lenen – tot aan een vooraf afgesproken bedrag. Zo weet je zeker dat je niet snel weer in de financiële problemen komt. Beide leningen kun je ook afsluiten voor slechts een laag bedrag. Zo is er dus zelfs een mogelijkheid om een minilening af te sluiten zónder dat je dit bedrag snel weer terug moet betalen.

Minilening zonder BKR

Het BKR is het bureau waarbij banken moeten controleren of het wel verstandig is om een lening aan een bepaald persoon te verstrekken. Stel bijvoorbeeld dat je al een aantal leningen open hebt staan. Of dat je in het verleden weleens iets te laat of niet betaald hebt. Dan kunnen banken weigeren om jou nog een lening te verstrekken. Het lijkt dan onmogelijk om nog geld bij te lenen, maar dat is niet waar. Veel aanbieders kunnen een minilening zonder BKR verstrekken. Zo weet je zeker dat je aanvraag wordt goedgekeurd. Een minilening is dus voor iedereen. Als jij dus een keer wat krap bij kas zit en je hebt snel een (klein) bedrag nodig, dan is een minilening precies wat voor jou. Als je graag het aanbod aan minileningen wilt zien, dan kun je een kijkje nemen op kleinbedraglenen.nl. Deze website biedt een duidelijk overzicht van allerlei betrouwbare aanbieders van minileningen. Zo weet je pas echt zeker dat er een geschikte lening voor jou bij zit.