Het krijgen van nettoloon wilt natuurlijk niet zeggen dat dit ook daadwerkelijk op jouw rekening wordt gestort. In de meeste gevallen komen hier nog extra kosten bij kijken. Dit wordt dan ook wel eens werkgerelateerde kosten genoemd. Maar hoe kan jij jouw nettoloon berekenen?

Met een bruto netto calculator zorg je er als het ware voor dat jouw loon correct wordt berekend. Op basis hiervan weet jij het zeker dat jouw kosten worden afgetrokken met hetgeen wat overblijft. Dit is dan ook jouw nettoloon wat op jouw rekening wordt gestort. Maar hoe weet jij nu welke kosten worden verminderd? Welke kosten zijn dan ook nog eens noodzakelijk en waar kan je op “verdienen”?

Vergeet de verborgen kosten niet!

Het op papier hebben staan wat het loon wordt voor jou is natuurlijk mooi om te weten. Maar weet jij dan ook of dat de kosten ook netto berekening zijn of dat dit alsnog op bruto basis is? Veelal wordt er op contract gesproken over een bruto berekening. Dit omdat er nooit in het begin een duidelijkheid gegeven kan worden met wat er netto overblijft. Zo kun je middels een calculator de kosten bekijken en hier ook een indicatie krijgen met wat je netto overhoudt.

Let goed op de in- en uitgave!

Wij zijn allemaal hoogstwaarschijnlijk druk in de weer om het werk naar behoren uit te voeren. Voor de een is dit met werkkleding vanuit het bedrijf. Maar voor de ander dient dit zelf aangeschaft te moeten worden. Hoe weet jij wanneer je deze kosten kunt verhalen op jouw werkgever? In alle gevallen raad ik je het sowieso aan om eens op de website van Meestermoney.nl te kijken. Deze website toont de belangrijkste punten waarop je dient te letten. Bovendien kun je hier ook jouw bruto loon omzetten naar de netto verdiensten.