doorlopend krediet vergelijken

Een doorlopend krediet is in tegenstelling tot andere leningen een lening die doorloopt om terugkerende kosten te financieren. Dit is handig om over extra geld te beschikken in de beurs. Vooral voor onvoorziene en regelmatige extra uitgaven is deze lening geschikt. Elk afgelost bedrag kan opnieuw op worden genomen. Vormen van doorlopende kredieten zijn onder andere creditcards en winkelfinancieringen van een product op afbetaling. Denk aan een smartphone, TV, wasmachine of computer die je in termijnen betaald. Boven de 250 euro wordt alles bij de BKR gezet. Dit gaat om een positieve registratie. Bij een achterstandsnotering zal worden gekeken hoe hoog de achterstand is. Deze notering blijft echter wel 5 jaar bij het BKR staan.

doorlopend krediet vergelijken

Doorlopend krediet via de bank of Postorderkrediet

Het doorlopende krediet is een flexibele lening. Dit door onbeperkte heropname van aflossingen. De rente is variabel. Je kunt online of via de telefoon elke keer een geldopname doen waar je rente over betaald. In tegenstelling tot een lening die persoonlijk is, betaal je alleen rente over de opgenomen bedragen bij een doorlopende lening. Vaak is er een kredietlimiet van de maximale bedragen die je op kunt nemen. Dit limiet is afhankelijk van je inkomen. Een doorlopend krediet vergelijken kan bij diverse banken, geldverstrekkers, creditcardmaatschappijen en winkels. Winkels hebben diverse kredietverstrekkers die het mogelijk maken een artikel te financieren. Ook de klantenkaart valt onder een doorlopend krediet. Je kunt het hele bedrag ineens opnemen of in delen. Elke aanbieder verschilt in het kredietlimiet. Bij sommigen is dat 5000 euro terwijl anderen 10.000 euro aan limiet hebben. Omdat de bedragen en rente variabel zijn, is ook de looptijd divers. Het hangt af van jouw opnamegedrag hoe lang je bezig bent met aflossen. Bij het vergelijken kijk je naar de voorwaarden die de aanbieder communiceert aan de consument.

Creditcard

Bij een creditcard bepaal je zelf een limiet naar keuze. Afhankelijk van de privileges en kaartsoort(basis, gold, platinum) heb je meestal een opnamelimiet tussen de 1000 en 20.000 euro. Maandelijks worden bedragen die je hebt opgenomen in rekening gebracht. Je kunt kiezen om de bedragen elke keer aan het einde van de maand ineens af te lossen. Echter als je veel en dure aankopen doet is het handig om de kosten gespreid terug te betalen. Je betaald dan een bedrag per maand. Doorlopende kredieten op creditcards verschillen in voorwaarden. Voor veel creditcards betaal je ook een maandbedrag voor de kaart zelf. Sommige zijn gratis of vragen een jaarlijkse bijdrage. Vergeet niet dat creditcards vaak opnamekosten en koersopslag hebben. Daarnaast zijn je aankopen vrijwel altijd verzekerd tegen schade, verlies, oplichting of diefstal. Je krijgt het aankoopbedrag terug als het product niet is ontvangen of dienst niet is uitgevoerd.