Het gaat goed met Nederland. Misschien wel iets te goed want het leven is bijna niet meer te betalen. Huizenprijzen rijzen de pan uit. Het loon van de hardwerkende Nederlanders gaat maar niet omhoog en de boodschapjes worden wel steeds duurder. Waar gaat dit heen en waar stopt dit?

Geld lenen

Omdat het leven steeds duurder wordt zie je steeds vaker dat mensen zich gaan storten op geld lenen. Zie je de woordgrap? Sommige mensen kunnen gewoon niet goed met geld om gaan. Mensen ontvangen hun loon of uitkering en gaan het gelijk uitgeven. Die nieuwe tas of dat nieuwe horloge of toch gelijk weer naar het casino. Door niet met geld om te kunnen gaan komen mensen sneller in de geld problemen. Geld problemen ontstaan vaak door schulden door middel van geld lenen. Je kan geld lenen van je ouders of familie waar je soms niet eens hoeft terug te betalen maar dit is niet voor iedereen weg gelegd. Er zij dan opties als geld lenen bij de bank of online geld lenen.

Geld lenen kost geld

Online geld lenen is niet aan te raden. Geld lenen kost geld en dat zeggen ze niet voor niks. Stel je leent 100 euro voor die nieuwe telefoon. Je hebt dan een maand om deze tegen 3% terug te betalen dus 103 euro. De volgende maand schiet dit bedrag dan vaak snel om hoog. E betaald dan bijvoorbeeld opeens 10% of soms wel 20% over het openstaande bedrag in het ergste geval 20% over 103 euro. Dan gaat het opschieten dus pas nou op met geld lenen. Online geld lenen zou ik helemaal afraden omdat je dan ook nog eens in de maling kan worden genomen door criminelen. Als je geld gaat lenen ga dan gewoon naar je bank en ga in gesprek met een medewerker van jouw bank.