Verenigen zijn een van de mooiste dingen die er zijn. Je zit of hebt vast ooit wel een keer bij een vereniging gezeten. Dat kan bijvoorbeeld je sportclub zijn of misschien wel je studentenvereniging. Het is voor iedereen belangrijk om bij een vereniging te zitten. Je krijgt een echt clubgevoel en je hebt altijd een groep mensen waar je op terug kunt vallen. Toch is het bestaan van een vereniging niet vanzelfsprekend. Het blijft altijd moeilijk om aan geld te komen zodat de vereniging kan blijven bestaan. Heb je tips nodig om meer geld binnen te halen voor je vereniging? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Gemeente

De eerste tip om meer geld binnen te krijgen is om naar de gemeente te gaan. de gemeente weet het belang van een vereniging en die willen zij vaak graag behouden. Als jij als vereniging wilt vernieuwen of je ergens geld voor nodig hebt, is er een speciaal potje aanwezig waar alle verenigingen aanspraak op kunnen maken. Deze fondswerving is er speciaal om de clubs in de gemeente op de been te houden. Weet je niet helemaal zeker waar je geld voor kunt krijgen of hoe je dat het beste aan kunt pakken? Dan is subsidieadvies de oplossing. Je gaat samen op zoek naar de beste subsidie voor jouw vereniging.

Tip 2: Leden

De tweede tip is om meer leden te krijgen en om je bestaande leden te houden. Ieder lid betaalt natuurlijk contributie aan de vereniging. Met deze contributie worden er andere dingen in de vereniging betaalt. Dat kan bijvoorbeeld het pand zijn, instructie of een evenement zijn. Om meer geld in het laatje te krijgen is het dus een goed idee om meer leden te werven.

Tip 3: Evenement

De laatste tip is om een evenement te organiseren. De meeste evenementen leveren veel geld op. Is de vereniging aan het sparen voor iets speciaals? Dan kun je bijvoorbeeld een inzamelingsactie organiseren om op die manier meer geld voor het doel binnen te halen.