bitcoin scams

Door de populariteit van Bitcoin en de andere munten worden veel oplichters aangetrokken. Zij willen jou in een val lokken en jouw geld stelen. Wil jij voorzichtig zijn en voorkomen dat jij opgelicht wordt? Lees dan hier verder over Bitcoin Scams

Wat zijn Bitcoin Scams?

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren die oplichters gebruiken. Het doel van de fraudeurs is om creditcardgegevens, cryptomunten of privé sleutels van mensen te ontvreemden. De meest voorkomende scam is een phishingmail. In de mail staat dat jij een groot bedrag aan munten hebt ontvangen. Om deze munten te claimen moet je zogenaamd een account aanmaken. BIj het aanmaken van het account moet jij jouw gegevens invoeren. Deze worden dan gestolen door de fraudeurs.

Tegenwoordig komt dit steeds vaker voor. Het wordt telkens lastiger om te zien wat betrouwbaar is en wat niet. Hiervoor moeten er naar een aantal dingen gekeken worden.

Er zijn uiteraard nog veel meer scams. De fraudeurs worden telkens creatiever. De bekendste scams zijn: chantage, neppe exchanges, weggeefacties, imitatie en malware.

bitcoin scams

Tips voor het voorkomen van scams

Bewaar altijd goed je wachtwoord en deel deze met niemand. Zorg dat je het wachtwoord onthoudt, want wellicht is jouw wallet in de toekomst veel waard.

Zorg dat je een betrouwbare wallet gebruikt. Onderzoek van te voren of de wallet betrouwbaar is. Op het internet is altijd wel iets te vinden.

Trap nooit in de vervalste mailtjes. Sommige brokers bieden ook een extra beveiliging aan. Op deze manier kan je zien of de mail echt van jouw broker is.

Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal een scam. Denk aan lage koersen en extra rente.

Onbetrouwbare websites kunnen herkend worden aan: geen fysieke locaties, geen medewerkers die er werken en geen eigenaar.

Wil jij meer informatie over scams? Of wil jij meer tips? Bekijk dan het volledige Bankr artikel. Op deze manier kun jij je voorbereiden op de Bitcoin Scams!