Wat houd funding circle nou eigenlijk precies in?  En wat kan het voor jouw onderneming  betekenen?

Funding Circle is een ander woord voor online kreditmarktplaatst. Bij funding circle heb je te maken met financiële zaken. Zelf bieden zij geen financiën aan een ondernemer. Je kunt het beste een funding circle zien als een bemiddelaar tussen een ondernemer en financiers. De afgelopen jaren kon je namelijk zien dat middelgrote bedrijven het moeilijk hadden om een financiering te krijgen van de bank. Dit was met name ook een van de grootse redenen, dat funding circle werd opgestart in het Verenigd Koninkrijk.

In de loop van de jaren ging funding zich ook verspreiden in andere landen. In 2015 kreeg Nederland ook een funding circle. Later ging het zich ook nog eens online verspreiden zoals in de Verenigde State en Duitsland.

Wil jij nu ook een onderneming startte en moet jij hierdoor ook nog eens geld lenen. Kijk dan op Crownfundingonline.nl. Zij kunnen jouw hierbij goed mee helpen.

Eigen ervaring

Laatst ben ik een eigen onderneming begonnen. Als dit namelijk de eerste keer is dat je onderneming start, dan kom je vaak te maken met een lening die moet gaan aanvragen bij de bank. Bij een lening krijg je geld van de bank maar het is wel zo dat je dat later weer moet gaan terug betalen aan de bank. Een lening krijg je niet meteen. Dit kon namelijk een tijdje duren voordat je lening aanvraag werd goed gekeurd. Maar met funding circle hoefde ik niet lang meer te wachten. Ik werd namelijk met verschillende financiers gelinkt. Beter dan dit had ik het niet verwacht. Ik raad het echt andere mensen aan.