Vastgoedinvesteringen staan bekend om hun grote investeringsbedragen, maar niet alle vastgoedinvesteringen zijn exclusief voor de rijken. Corum vastgoedfondsen is een investeringsfonds dat beschikbaar is voor beleggers van alle niveaus en biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan vastgoedinvesteringen zonder een fortuin uit te geven. In dit blog zullen we eens dieper ingaan op Corum vastgoedfondsen en de voordelen die het kan bieden aan beleggers.

Het doel van Corum vastgoedfondsen

Corum vastgoedfondsen is opgericht als reactie op de hoge kosten van vastgoedinvesteringen en heeft als doel om vastgoedinvesteringen toegankelijk te maken voor beleggers van alle soorten en maten. Het fonds is ontworpen om te investeren in commercieel vastgoed in heel Europa en heeft zo een breed scala aan investeringsmogelijkheden te bieden.

Investeringsmogelijkheden

Corum vastgoedfondsen biedt beleggers in vastgoed een grote diversiteit aan investeringsmogelijkheden. Het investeringsfonds richt zich voornamelijk op commercieel vastgoed, waaronder de retail-, kantoor- en logistieke sector. Het fonds investeert in verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk, Italië, België, Spanje, Nederland en Duitsland, waardoor het fonds verschillende economieën en huurwetgevingen kan combineren voor een breder risicospreiding.

Wat maakt Corum vastgoedfondsen anders?

Corum vastgoedfondsen onderscheidt zich van andere beleggingsfondsen door de lage toetredingskosten. Het minimale investeringsbedrag is slechts 1.090 euro, waardoor het fonds toegankelijk is voor verschillende beleggers. Daarnaast hoeven beleggers geen verrassende extra kosten te verwachten, zoals de fysieke overdrachtskosten en lopende kosten die vaak voorkomen bij vastgoedbeleggingen. Het fonds heeft ook een uniek model voor het creëren van inkomsten, door jaarlijks ongeveer 5% van het geïnvesteerde bedrag in het fonds als dividend uit te betalen.

Risico’s beperken met Corum vastgoedfondsen

Net als bij elke belegging zijn er bij vastgoedinvesteringen ook altijd risico’s. Een van deze risico’s is het ‘leegstandsrisico’: dat een huurder van het pand vertrekt, waardoor de inkomsten kunnen dalen. Corum vastgoedfondsen beperkt het risico van leegstand door te investeren in panden die al verhuurd zijn aan grote nationale of internationale bedrijven zoals Intermarché, BP, enz. Hiermee proberen ze tevens wat toe te voegen aan de diversificatie van de vastgoedportefeuille.

Waarom Corum vastgoedfondsen overwegen?

In vergelijking met andere vastgoedfondsen is het investeren in Corum vastgoedfondsen een goede optie om te overwegen vanwege de lage instapkosten, de mogelijkheid om in vastgoed te investeren zonder veel kennis over de vastgoedsector te hebben en het feit dat het fonds in verschillende sectoren en Europese landen investeert om meer risicospreiding te krijgen. Het fonds heeft ook een indrukwekkende jaarlijkse dividenduitkering, en rapporteert regelmatig over de prestaties en prestatiedoelen van het fonds.

In deze blogpost hebben we besproken hoe Corum vastgoedfondsen beleggers van alle niveaus de mogelijkheid biedt om te investeren in vastgoed zonder dat het hen een fortuin kost. De lage instapkosten van het fonds maken het mogelijk dat investeren in vastgoed toegankelijker wordt voor verschillende beleggers. Voor wie geïnteresseerd is in vastgoedinvesteringen, maar niet over voldoende kennis of kapitaal beschikt, kunnen de mogelijkheden van Corum vastgoedfondsen een interessante optie zijn.
Bron: CORUM Investments