Potentiële kopers

Er bestaan zoveel pennen dat je soms niet meer weet welke pen nu eigenlijk het beste bij jou past. Is het een balpen of toch een gelpen? Schrijf je lange teksten of alleen losse woorden? Deze informatie kan je helpen in jouw zoektocht voor de ideale pen. In deze blog vertel ik je graag over de voor- en nadelen van verschillende pennen, zodat jij erachter kan komen wat jouw ideale pen is.

Zoveel verschillende soorten pennen

Ik heb je net verteld dat er Veel verschillende soorten pennen zijn. Nu ga ik daar graag iets dieper op in, want welke pennen bestaan er allemaal en welke voordelen hebben deze pennen?

De balpen

Dit is één van de meest gebruikte pennen: de balpen. Deze pen schrijft dankzij het balletje in de punt. Dit balletje zorgt er namelijk voor dat de inkt gelijkmatig vrijkomt. De inkt van de balpen is op oliebasis en dit kan voor problemen zorgen. Deze inkt kan namelijk gaan klonteren. Een voordeel van de balpen is dat de inkt niet vlekt. Een ander voordeel van deze pen is dat, mocht je hem na gebruik goed afsluiten, hij lang meegaat.

De vulpen

Dit vind ik persoonlijk een van de mooiste pennen. De vulpen komt namelijk altijd in een mooie uitvoering en de punt van deze pen heeft meestal ook een mooie gravering. Helaas heeft deze pen ook nadelen. Deze pen kan namelijk gaan lekken, terwijl je schrijft. Daarom raad ik je deze pen niet aan om lange teksten mee te schrijven. Een voordeel van de vulpen is dat je hem langdurig kan gebruiken. Je kunt de inktpatronen van deze pen namelijk gemakkelijk vervangen. Wees er wel van bewust dat ook deze inktpatronen kunnen lekken. Pas daarom op wanneer je deze vervangt.

De gelpen

Als kind wilde ik niets lievers dan met gelpennen schrijven. Dit komt onder andere door de vele verschillende kleuren van de gelpennen. Sommige gelpennen hebben ook een inkt met een fruitige geur Dit motiveert kinderen om te schrijven. Gelpennen schrijven ook comfortabel. Helaas zijn gelpennen snel leeg en kunnen ze gaan lekken. Soms kan de inkt van de gelpen ook gaan klonteren.

Verschillende penmerken

Zoals bij vele producten heb je ook bij pennen bepaalde merken. Zo heb je bijvoorbeeld de Parker pennen en de Cross Townsend pen. Maar als je een echte comfortabele pen zoekt dan moet je een Montblanc pen kopen, maar dit is mijn persoonlijke mening. Om erachter te komen welke pen echt bij jou past, moet je verschillende pennen testen. Ik wens je in ieder geval veel succes in jouw zoektocht naar de ideale pen.