Live Chat is een online communicatiemiddel dat organisaties aan de website kunnen toevoegen. Het biedt websitebezoekers de mogelijkheid om contact op te nemen met de organisatie op een laagdrempelige en snelle manier. Website bezoekers kunnen bijvoorbeeld contact opnemen via live chat wanneer zij een vraag hebben, hulp nodig hebben met navigeren, of wanneer zij op zoek zijn naar informatie.

Met live chat kunnen vragen meteen en in real time worden beantwoord. Doormiddel van live chat krijgen website bezoekers veel sneller antwoord dan via de standaard communicatiekanalen zoals e-mail, waarbij de website bezoeker of klant op een antwoord op de vraag meestal uren en in sommige gevallen zelf dagen moet wachten. Door deze snelheid is de klanttevredenheid voor live chat als communicatiemiddel voor klantenservice hoger, 73%, dan voor bijvoorbeeld e-mail en sociale media 61% en 48%.

Live chat voor semioverheid organisaties.

Veel semioverheid organisaties hebben een website waar veel informatie te vinden is. Doordat de website bezoeker vaak toch twijfelt, omdat het vaak om belangrijke vragen gaat, stelt de bezoeker om het zeker te weten een vraag via de traditionele klantenservice kanalen. Door het toevoegen van een live chat functie aan deze websites kunnen klanten via de live chat vragen stellen wat voor een sneller antwoord en een snellere afhandeling zorgt.

Wat kan Chatkracht betekenen?

Het is ook mogelijk om de live chat functie uit te besteden en te laten beheren door Chatkracht. De live chat functie kan volledig worden aangepast naar de huisstijl van de organisatie en zo past dit altijd bij de website. De chatspecialisten van Chatkracht zorgen er dan voor dat de binnenkomende vragen van de website bezoekers worden beantwoord. Chatkracht werkt met een uitgebreid kenniscentrum en kan op deze manier de binnenkomende vragen beantwoorden namens de organisatie. Chatkracht is ervan overtuigd dat een live chat functie een toevoegde waarde heeft voor iedere organisatie. Daarom zetten de chatspecialisten van Chatkracht zich altijd in om #ultiemeklanttevredenheid te realiseren.