Boekhouding uitbesteden

Als je een onderneming bent begonnen heb je vast wel iets gehoord over een boekhouder. Maar waarom is een boekhouder essentieel? Moet je als bedrijf wel of niet een boekhouder nemen? In dit artikel zullen we jouw meer informatie geven over hoezo een boekhouder belangrijk is voor jouw onderneming. 

Administratie is verplicht

Als bedrijf ben je verplicht om je financiële administratie correct te hebben. Dit is verplicht omdat 

je moet belasting moet afdragen over je omzet, inkomsten en bezittingen. Om de juiste hoeveelheid belasting te kunnen bepalen heeft de belastingdienst inzicht nodig in jouw inkomsten. Als je een onjuist overzicht kan gegeven, of een onjuist inzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren. 

Waarom boekhouding uitbesteden

Een boekhouder is voor de meeste bedrijven niet verplicht, maar wel aan te raden. Omdat het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  zelfstandige ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Maar waarom zou je de financiële administratie niet zelf doen? Om te beginnen kost {een financiële administratie|de boekhouding|de boekhouding zelf| bijhouden veel tijd. En je tijd is geld waard als ondernemer. De meeste ondernemers willen hun tijd efficiënt besteden en niet hun tijd investeren in dingen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste zelfstandige boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er makkelijker fouten worden gemaakt die de zelfstandige een hoge boete kan opleveren. Door het uit te besteden bij een boekhouder weet je zeker dat dit goed gaat. Als het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je aansprakelijk kunt stellen. 

Als laatste vallen de kosten van een boekhouder onder zakelijke kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar van je winst. 

Waar vind je een boekhouder?

Een betrouwbare boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Aansluitend matcht BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw onderneming. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een prijsopgave uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken.